Som en del kanske vet så är jag filmsamlare och älskar skräckfilmer. Snart är det Halloween och här kommer några av mina favoriter som bör ses. Vi börjar nedräkningen med tre stycken rullar och fortsätter med en per dag fram till Halloween. /@darksidedesign

#10. The Funhouse (1981)

30628-large

Ett gäng ungdomar bestämmer sig för att sova över i lustiga huset istället för att åka hem efter karnivalsbesöket. En film med skön 80-talskänsla som hyllar Halloween och Psycho.

Av mannen, myten, motorsågsmassakern Tobe Hooper.

IMDb

#9 The Fog (1980)fog_ver2

Jamie Lee Curtis spelar en radiopratare i en liten fiskeby som är byggt på en gammal leprakoloni. Dimman närmar sig byn och i den gömmer sig spöken som är hämdlystna. John Carpenters och Debra Hills andra film tillsammans med Jamie Lee Curtis. Sevärd lite skräckis.

IMDb

#8 REC (2007)Rec 9293-30 dvd cover.indd

Ett kamerateam beger sig ut i natten för att spela in ett avsnitt ur ”Medan du sov” som är en dokumentär om yrken som utförs under nattetid. Gänget ska övervaka en brandstation och får följa med på en utryckning till en fastighet. Väl inne i hyreshuset så tar det inte lång tid innan dem börjar misstänka att något är väldigt fel. Riktigt spännande spansk nagelbitare.

IMDb

Annonser